Novice iz zavodov

Predstavljamo: Dom Lipa, d.o.o. Štore

torek, 1. marec 2011

Dom Lipa logoDOM LIPA, d.o.o. je v 100% lasti družbe NIVO, gradnje in ekologija, d.d. iz Celja. Podjetje razvija kompleksno dejavnost varstva starejših, in to v skladu s sodobnimi evropskimi trendi. Prva lokacija za to dejavnost je v Štorah.
 
Dom Lipa je iz bivalnega in strokovnega vidika zasnovan kot dom ČETRTE GENERACIJE, kar pomeni, da nudi celovito oskrbo stanovalcem po najsodobnejšem konceptu, ki zagotavlja družinsko obliko življenja.

V domu nudimo standardne in nadstandardne storitve, glede na potrebe in želje stanovalcev.
V DOMU LIPA je na voljo 136 mest, v 40 enoposteljnih in 44 dvoposteljnih sobah z vsemi vzporednimi prostori. Nastanitev je možna tudi v štirih dvoposteljnih apartmajih, ki so nadstandardni, z dnevnim prostorom, mini kuhinjo, spalnim prostorom in lastnimi sanitarijami. Ambulantni prostori, prostori za fizioterapijo in delovno terapijo, socialno delo in druge oblike strokovnega dela, kuhinja, jedilnica, večnamenski prostor ter kavarna, se nahajajo v pritličju, kjer je tudi izhod na bogate zunanje parkovne površine.

V kletnih prostorih se nahaja domska pralnica, garderobe za zaposlene, skladišča za potrebe doma in drugo.

Dom LipaStanovanjski del doma se nahaja v štirih nadstropjih kjer so prostori razporejeni tako, da zagotavljajo maksimalne pogoje za bivanje in strokovno delo zaposlenih.
Sicer pa so vsi prostori v domu prostori z veliko svetlobe, najsodobnejšo notranjo opremo in medicinskimi pripomočki za najzahtevnejše strokovno delo.
Dom se v lokalni skupnosti Štore povezuje z Zdravstvenim domom, ki v domu izvaja tudi osnovno zdravstveno dejavnost. Povezanost z okoljem  tako s šolo, vrtcem, društvi in drugimi subjekti je stalnica delovanja zaposlenih in stanovalcev v domu v obojestransko korist in zadovoljstvo.

V DOMU LIPA lahko najdejo svoj drugi dom osebe, ki iz kakršnih koli razlogov ne morejo več živeti doma. Prijazno okolje in zaposleni jim bodo omogočili, da bo njihovo življenje prijetno in po njihovi meri tudi ob najzahtevnejših zdravstvenih in starostnih težavah.

Razvoj dejavnosti v domu bo usmerjen tudi v dnevno varstvo, pomoč na domu in druge storitve.

V neposredni bližini doma bodo tudi oskrbovana stanovanja.

Več podrobnejših informacij najdete na njihovi spletni strani.
 

 

 

V kolikor želite tudi vi tukaj objaviti novico iz vašega zavoda jo posredujte na naš e-naslov podpora@pro-bit.si.